Geschiedenis - MANTEL Makelaars, actief sinds 1934!!

De huidige bezetting op kantoor vermeldt niet meer de naam van “Mantel”.

De “Mantel” (voor oud Aalsmeerders Ome Wim) had in de jaren 30 een kwekerij. Dat ging niet zo goed dus zei vader Mantel: “Ga jij maar huur ophalen”. Opa was namelijk kruidenier en die hadden voor de oorlog wel wat onroerend goed.

Hij ging hierin door en begon te kopen en verkopen. Hiermee was niet direct brood te verdienen dus werden er onderweg ook verzekeringen afgesloten. Je was langs de weg en pikte hier en daar een graantje mee. Na de oorlog zette dit werk zich voort op beperkte schaal. In 1964 kwam zijn neef Jaap Kranenburg (zoon van ome Wim zijn zuster) het bedrijf in en na diverse opleidingen nam hij in 1967 de zaak over van de inmiddels 67 jarige ome Wim.

In ca. 1970 kwam de volgende werknemer en werd zowel de makelaardij als de verzekeringstak professioneel opgezet. En zoals het bij vele bedrijven geschiedt, bouwden zij verder door in een klein kantoor aan de Weteringstraat 5 te Aalsmeer.

In 1981/82 kwam het stationsgebouw aan de Stommeerweg 1 beschikbaar. En hoewel de tijd in de makelaardij toen niet best was werd het besluit genomen in het stationsgebouw te trekken.

Het personeelbestand breidde uit en in 1997 werd besloten de makelaardij en verzekeringen te splitsen. De verzekeringen maken heden ten dage deel uit van de Westeinder Advies Groep aan de Zwarteweg en de makelaardij is in het (inmiddels eigendom geworden) stationsgebouw gebleven.

Vandaag de dag bestaat Mantel makelaars uit een team van 7 personen en biedt diensten aan aan- en verkoop van woningen, nieuwbouw, bedrijfsonroerend goed, taxaties, verhuur en hypotheken.

Stationsgebouw

Mantel Makelaars is gevestigd in het historische stationsgebouw van Aalsmeer. Dit stationsgebouw is gebouwd rond 1910 en is ontworpen door Ir. J.G. Wattjes.

Het traject Aalsmeer-Uithoorn werd geopend op 1 juli 1914. Vanaf 6 oktober 1935 was het alleen nog voor goederenvervoer open en in mei 1972 werd het trace gesloten (voor meer informatie kunt u kijken op www.haarlemmermeerspoor.nl).